Valitse kieli

Pirttikylän tiimi

 

Pirttikylän tarina alkoi kesällä 2022, kun Kirsi Sarimaa ajoi entisen Kalliolan leirikeskuksen pihaan etsiessään ystävälle kesämökkipaikkaa. Heti Kirsin saapuessa pihaan, hänelle tuli vahva tunne, että tämä on se paikka, jota hän on jo pitkään etsinyt. Kirsillä oli ollut jo kauan ajatus parantolasta ja hän tunsi, että nyt paikka oli löytynyt. Kävi ilmi, että paikka on myynnissä.

Kirsi esitteli Pirttikylää muillekin asiasta kiinnostuneille ja Kirsin kanssa mukaan projektiin lähti Aunen ja Erkin koti -säätiötä edustava Johannes Erkkonen ja Janne Kukkonen. Yhdessä he ostivat paikan, joka oli siihen asti toiminut seurakunnan leirikeskuksena. Nyt he ovat yhdessä luomassa Pirttikylän yhteisöllistä ja voimaannuttavaa parantolaa, jonne ihmiset voivat tulla parantumaan ja eheytymään. Alta voit lukea lisää Kirsistä, Jannesta ja Johanneksesta! 

 

Johannes Erkkonen

Monipuolisen teknisen opiskelun ja työkokemuksen lomassa päädyin 7 -vuoden reppureissulle. Sitä kautta alkoi syvällisempi tutustuminen itseeni, arvoihini sekä uudenlainen suhtautuminen terveyteen, hyvinvointiin ja elämään ylipäätään. 

Reissaamisen jälkeen opiskelin itseni lähihoitajaksi suuntautumisena vanhukset. Vuorotyön uuvuttamana päädyin lopulta takaisin tekniseen työhön, mutta ihmisten hyväksi työskentely jatkui mm. Aunen ja Erkin koti -säätiössä.

Töiden ohella opiskelin itseni myös TRE -ohjaajaksi. Aloin purkaa pois moninaisia traumoja sekä stressitiloja, jotka olivat minua ja maailmaani hallinneet. Siitä alkoikin sitten aivan uskomaton tutkimusmatka ihmisyyteen.

Olen elämästä nauttija. Haluan tutkia ja ihmetellä asioita perin juurin. Se mitä en vielä osaa, sen haluan oppia. Silti rauhassa, sydäntä ja kehoani kuunnellen.

Olimme etsineet jo pidemmän aikaa yhteisöpaikkaa, jossa luontoyhteys, omavaraisuus ja hyvinvointi pääsisi kunnolla kukoistamaan. Tarvittiin vain oikeat ihmiset, oikea paikka ja oikea ajoitus.

Tammikuussa 2023 päädyin Kirsi Sarimaan sohvalle katsomaan esittelyvideota myynnissä olevasta leirikeskuksesta ja paria viikkoa myöhemmin oltiinkin sitten jo tekemässä Jannen ja Kirsin kanssa ostotarjousta tästä huikeasta paikasta. 

Pirttikylän tiimissä edustan Aunen ja Erkin koti -säätiötä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Ohjaan lisäksi TRE stressin -ja trauman -purkua Pirttikylän tiloissa.

 

Kirsi Sarimaa

Synnyin terveenä, mutta kahden päivän ikäisenä ensimmäinen rokotus muutti elämäni suunnan. Allergiat, astma, ihottumat, syövän esiaste, kulumat, likinäköisyys, kilpirauhasongelmat, reumaoireet ja muut jatkuvat tulehduskierteet alkoivat. Lääkäri määräsi 20-vuotiaana minut vyöhyketerapiaan, kiropraktikolle ja ratkaisuvalmentajalle. Käyttämään fytoterapiaa, homeopatiaa, hivenaineita, vitamiineja, aminohappoja jne. Opettaen kuinka ihminen toimii, jolloin mahdollistuu paraneminen. Kahdessa vuodessa parannuin ja aloin kouluttautua, auttamaan muita auttamaan itse itseään. Silloin jo haaveilin paikasta, missä koulututtaa ja hoitaa muita.

Nyt jo miltei 40 vuotta olen toiminut ihmisten auttajana. Kirjani sain valmiiksi 2022 loppuun mennessä. Siinä neuvon, kuinka voi itse hoitaa terveyttään, odottamatta sairauksia, opetellen kantamaan vastuuta itse itsestään.

Heinäkuussa 2022 ajoin ystäväni kanssa Pirttikylän pihaan, ilmoittaen: "tämä on minun kotini, kuka täällä nyt asuu?" Tammikuussa 2023, sain useampia kiinnostuneita tutustumaan Pirttikylään, joista Janne ja Johannes kiinnostuivat tarpeeksi.
Joten tervetuloa tutustumaan tänne, yhteisöllisen parantolan rakentuessa tänne, Pirttikylään.

 

Janne Kukkonen

Olen syntynyt Ranualla ja isäni oli myös kuvataiteilija. Pienestä asti kuljin isäni mukana maalaushommissa ja sain tutustua taiteen saloihin. Isäni kuoli kun olin 8-vuotias. Yläasteiässä innostuin todella taiteesta ja ennen kaikkea öljyvärimaalauksesta. Sain opetusta ranualaisilta taiteilijoilta.

Kävin yläasteen jälkeen Ranuan kristillisen opiston kuvataidelinjan ja myöhemmin 1999-2003 Etelä-Karjalan kuvataidelinjan (AMK). Sain siellä noin vuoden ajan Pietarin akatemian piirrustus- ja maalausoppia, jotka kehittivät minua paljon. Minua on aina kiinnostanut klassinen taide (realismi).

Asun perheen kanssa Nokialla (vaimo ja 5 lasta). Olen ollut yrittäjänä ja perustajana Sadex oy yrityksessä ja sitä teen edelleen päätoimisena. Maalaan ja piirrän niin paljon muina aikoina kuin vain kerkeän. Minulla on toiminimi (Taiteilija Janne Kukkonen) ja sen puitteissa teen myös tilaustöitä. Paljon olen tehnyt muotokuvia, luontoaiheisia töitä sekä lyijytäytekynäpiirroksia.

Tämä Pirttikylä on ollut upea löytö ja täältä löytyy inspiraatio ihan mihin vain katseen kääntää. Tarkoitus on joskus saada tänne oma ateljeetila ja alkaa myös pitämään maalaus- ja piirrustustuokioita ryhmille. Täältä löytyy hyvät tilat maalaustuokioille ja ulkona on jylhät mäntynäkymät sekä ripaus Lapin tunnelmaa, joita on mukava taltioida ulkoilmamaalauksen muodossa.