Valitse kieli

Olen Johannes Erkkonen

Toimin koulutettuna TRE ohjaajana

 

TRE®-menetelmä perustuu kehon luonnollisen tärinämekanismin tietoiseen herättelyyn.

TRE-harjoitus rentouttaa ja aktivoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia.

 

Varaa aika:

johannes(at)pirttikyla.com

Lämpimästi tervetuloa!

 

Yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. Valpastuminen sekä puolustautumisen ja suojautumisen reaktiot stressaavissa tilanteissa ovat kehomme automaattisia mekanismeja. Stressitason noustessa keho voi luontaisesti vapauttaa ylimääräisen latauksen värisemällä tai tärisemällä. TRE-menetelmä pohjautuu tähän: kehon fysiologisen tärinämekanismin tietoiseen herättelyyn, sen tutuksi tekemiseen ja harjoittelun kautta tietoisen ohjauksen opetteluun.

TRE-harjoitus keskittyy ylä- ja alavartalon toisiinsa yhdistävien lantionseudun lihasten, kuten lannelihasten aktivointiin. TRE-harjoituksessa liike etenee kehon myofaskiaalisia eli lihaksistoa ympäröiviä lihaskalvoketjuja pitkin ja tämän faskian liikkeen ajatellaan olevan kehon jännitysten purkautumisessa olennaisessa roolissa.

Itsehoidollisena menetelmänä TRE sopii ihmisille, joiden fyysinen ja psyykkinen terveydentila on normaali ja vakaa. On tärkeää huomioida, että TRE ei sovi kaikille. Sitä ei suositella esimerkiksi sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen tai -diagnoosin jälkeen tai epilepsiaa sairastaville. Mikäli taustalla on vakavia traumakokemuksia, traumaattista stressihäiriötä (PTSD), masennusta, ahdistusoireita, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, paniikkihäiriötä, psykoositaipumusta tai skitsofreniaa, silloin tarkka arviointi siitä, onko TRE mahdollinen, käydään aina sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. 

TRE:n vaikutukset ja hoito

  • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
  • Rennompaa menoa, vähemmän huolta ja ahdistusta
  • Traumaperäisen stressihäiriön hoito
  • Parempi uni
  • Parempi parisuhde
  • Helpotusta lihas- ja selkäkipuihin
  • Lisääntynyt notkeus
  • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

TRE -ohjaus

Aloituskurssilla perehdytään TRE -tekniikkaan ja sen taustoihin. TRE -ohjauksen avulla opit ns. alkuliikkeet, joilla kehon vireystila saadaan oikeanlaiseksi. Ohjaajana tuen sinun muutosprosessia ja toimin vuorovaikutteisessa tilassa ja säätelyapuna. Opetan itsesäätelyn taidon, jotta myös omatoiminen harjoittelu on turvallista. Opetan interventioita, jotka auttavat sinua etenemään TRE -prosessissasi. Harjoituksesta palautuminen, maadoittaminen, tilanteen purku ja integrointi on osa TRE -ohjausta. Aikaa harjoitukselle ja palautumiselle on hyvä varata vähintään 1,5 tuntia.

Lue lisää: www.ravistasepois.fi

Hinnat:

Yksilöohjaukset:

Aloituskurssi 90€

TRE-ohjaus 60€

Ryhmät (3-7 henkilöä/ryhmä):

Aloituskurssi: 30€/henkilö

TRE-ohjaus 20€/henkilö

Minun tarinani:

Monipuolisen teknisen opiskelun ja työkokemuksen lomassa päädyin 7 -vuoden reppureissulle. Sitä kautta alkoi syvällisempi tutustuminen itseeni, arvoihini sekä uudenlainen suhtautuminen terveyteen, hyvinvointiin ja elämään ylipäätään. 

Reissaamisen jälkeen opiskelin itseni lähihoitajaksi suuntautumisena vanhukset. Vuorotyön uuvuttamana päädyin lopulta takaisin tekniseen työhön, mutta ihmisten hyväksi työskentely jatkui mm. Aunen ja Erkin koti -säätiössä.

Töiden ohella opiskelin itseni myös TRE -ohjaajaksi. Aloin purkaa pois moninaisia traumoja sekä stressitiloja, jotka olivat minua ja maailmaani hallinneet. Siitä alkoikin sitten aivan uskomaton tutkimusmatka ihmisyyteen.

Olen elämästä nauttija. Haluan tutkia ja ihmetellä asioita perin juurin. Se mitä en vielä osaa, sen haluan oppia. Silti rauhassa, sydäntä ja kehoani kuunnellen.

Olimme etsineet jo pidemmän aikaa yhteisöpaikkaa, jossa luontoyhteys, omavaraisuus ja hyvinvointi pääsisi kunnolla kukoistamaan. Tarvittiin vain oikeat ihmiset, oikea paikka ja oikea ajoitus.

Tammikuussa 2023 päädyin Kirsi Sarimaan sohvalle katsomaan esittelyvideota myynnissä olevasta leirikeskuksesta ja paria viikkoa myöhemmin oltiinkin sitten jo tekemässä Jannen ja Kirsin kanssa ostotarjousta tästä huikeasta paikasta. 

Pirttikylän tiimissä edustan Aunen ja Erkin koti -säätiötä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi.