Valitse kieli

Lauri

Olen Lauri Saarnio

Olen sertifioitu kraniosakraaliterapeutti, (CST-T)

Kraniosakraaliterapia on terapiamuoto, jolla voidaan tukea kehon kraniosakraalijärjestelmää ja keskushermostoa. Hermoston tasapainotuksen kautta voidaan vaikuttaa kehon muihin järjestelmiin.

Pirttikylän hoitoaikoja voit varata viestillä/Whatsapilla/Telegramilla

040 759 0156 

Lämpimästi tervetuloa kraniosakraaliterapiaan!

 

Kraniosakraaliterapia (CranioSacralTherapy, CST) on hienovarainen kevyeen kosketukseen perustuva hoitomuoto, jolla voidaan tukea kehon kraniosakraalijärjestelmää. Hoidolla voidaan vaikuttaa keskushermoston toimintaan tukien samalla luontaisia parantumismekanismeja. Hermosto ohjaa kehomme järjestelmiä, sisäelimiä, soluja ja kudoksia. Autonomisen hermoston - sympaattisen ja parasympaattisen hermoston tasapainotus voi vaikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöön, immuuni-, umpieritys- ja ruuansulatusjärjestelmiin.

Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista, selkäytimestä sekä aivo-selkäydinnesteestä ja suojaavista kalvoista. Kalvoihin yhteydessä olevat kallon luut (cranium=kallo), ristiluu (ristiselkä, sacrum=ristiluu) sekä sidekudokset kuuluvat myös tähän kokonaisuuteen.

Kraniosakraaliterapian on kehittänyt osteopaatti ja lääkäri John E. Upledger. Hän teki tieteellisiä tutkimuksia Michiganin yliopistossa, jossa hän työskenteli kliinisenä tutkijana ja Biomekaniikan professorina. Lisätietoa löytyy Upledger Instituten sivuilta. 

Kraniosakraaliterapian on koettu tarjoavan apua muun muassa seuraaviin:
 • krooniset kiputilat
 • jännitys- ja pelkotilat
 • unettomuus
 • vatsavaivat
 • stressi
 • purentaongelmat

Kraniosakraaliterapia on turvallinen hoitomuoto, jossa kehon kraniaalirytmiä tunnustellaan vaatteiden läpi. Hoito soveltuu myös odottaville äideille, vauvoille ja pienille lapsille sekä eläimille.

Olen suorittanut Upledger Institute Finlandin kansainvälisesti sertifioidut kraniosakraaliterapian kurssit CS1, CS2, SER1, SER 2, SERTIP sekä BCB. Osallistun CSP1-kurssille keväällä 2024.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan kraniosakraaliterapian vaikutus!

Ajan voit varata viestillä/whatsapilla/telegramilla numerosta 040 759 0156 

Hoidon hinta: 60min 60€

Kuva: Upledger Institute
 

https://www.upledger.com

https://upledger.fi